tiistai 22. tammikuuta 2013

Voi että mä rakastan niitä aamuja kun alkaa yhdeltä koulu ja kerkiää kunnon lenkin tehdä aamulla koiran kanssa eikä ole mitään kiirettä, huomenna olisi siis luvassa taas se ihana aam :) !!


Nyt pakollinen avautuminen tähän koulusta ja lemmikkikuvauksesta studiossa...olen siis tasan yhden kerran päässyt kuvaamaan koiraa studiossa, sekin oli sillon kun olin valokuvaamossa vuosi sitten työharjottelussa ja sain aslakkia kymppi viikkosena kuvata siellä...

ja nyt kun pääsin tuonne kouluun olin ihan innoissani et nyt mä opin sen jutun mitä haluun tehdä työkseni vielä joku kaunis päivä...eli lemmikkikuvausta pääosin pääsisin tekemään...no elepä mitään, ehdittiinkö siinä se eka viikko siellä koulussa olla kun meidän luokkalainen (nimeltämainitsematon) henkilö päätti sitten vinkua opettajille ja rehtorille että EI, HÄN ON KUOLEMAN ALLERGINEN KOIRILLE JA KISSOILLE !! hmmm...en muuten manaisi niin paljon ehkä asiasta mutta MINÄ EPÄILEN tätä henkilöä...KOSKA;

a) sillä viikolla kun hän tälläisen lausunnon sanoi, oli meidän koulun ruokalassa jollain tytöllä koira mukana koska oli kuvaamassa sitä studiossa sinä päivänä ( joo olen sitä mieltä myös ettei se koira kuuluisi sinne ruokalaan) mutta niin siis tämä henkilö sitten ei huomannut alkuunsa koiraa ja oli ihan normaali ja sitten meidän luokkalainen joku sanoi ääneen että "kato tuolla on koira tuotu ruokalaan.." niin tämä henkilö sitten katsoi....huomasi koiran....( oli siis ollut jo jonkun 15min tämän koiran läheisyydessä tietämättä koirasta) ja kun huomasi koiran....hän sanoi saavansa juuri jonkun hengenahdistusplaaplaaplaaaaaa....:D

KUMMALLISTA...että tämä henkilö pystyi olemaan kuitenkin sen 15 min. ihan siinä koiran läheisyydessä ihan normaalisti, ja kun sai tietää koiran olemassaolosto niin tulikin se hengenahdistus....noh tarina jatkuu...meillä oli koulun alussa luvassa pienet illanvietot johonka oli siis kutsuttu kaikki luokkalaiset...ja tämän tytön luona jonnekka oliin menossa pitämään nämä illanvietto kestit oli ollut koira mutta oli mennyt hoitoon tytön vanhemmille...ja tämä henkilö sitten sanoi ettei voi tulla että ei auta vaikka koko huone siivottaisiin, tuuletettaisiin ymym. MUTTA herää taas kysymys..minkä takia tämä henkilö sitten pystyy olemaan noissa luokissa, ruokalassa ym...kun niissä on käynyt aina koiria..tänäkin vuonna siis jo pariin otteeseen ennen kun hän ehti sen kieltää meiltä muilta...tämä henkilö väittää kuolevansa jos on sellaisessa huoneessa edes jossa on ollut koira...

Ja minä olen ehdottanut nyt valokuvauksen opettajille että kun meidän koulussa on kuitenkin 3 studiota että miksei YKSI studio voisi olla sellainen edes että siellä voisi lemmikkejä kuvata...sillä se ei ole reilua meitä kohtaan jotka haluaisi oppia sen, koska kyllähän koulun täytyisi tarjota oppilailleen monipuolinen opetus ja luovuuden, persoonan ja kiinnostuksen kohteiden kuvaamien kun niin on luvattu ja mainostettu kun kouluun on hakenut..

MUTTA MIKÄ OLI MINULLE ANNETTU VASTAUS OPETTAJILTA...." onhan se harmillista, mutta emme voi vaarantaa hänen henkeään.."

mmmm......entiedä pitäisikö tosiaan vaihtaa koulua jonnekkin..ei viitsisi luovuttaa yhden henkilön takia..

6 kommenttia:

  1. Toivottavasti tällä koiragikolla on lääkärintodistus allergiansa laadusta ja myös asianmukainen lääkitys. Jonkin verran on henkilöitä, jotka liioittelevat allergiaansa ties mistä syystä. Tiedän mistä puhun, koska olen ex-opettaja ja apulaisrehtori ammatilliselta puolelta.
    Toiminta sinun koulussasi kuulostaa erittäin joustamattomalta ja suorastaan hysteeriseltä. Ei yksi opiskelija - vaikka kuinkakin sairas - voi sanella koko oppilaitoksen käytäntöjä ja vaikeuttaa muiden oppimista. Meillä ainakin asiat aina järjestyivät niin, että kaikki saattoivat opiskella, asua asuntolassa ja pitää huolta lemmikeistään. Välttämättä aina kaikki eivät olleet 100% tyytyväisiä, mutta eiväthän kaikki opiskelijat koskaan ole.
    Olet lahjakas, ja lemmikkikuvaus on nouseva trendi. Älä siis missään tapauksessa keskeytä opintojasi. Jos tilanne on ihan mahdoton, tutkaile rauhassa mahdollisuuksiasi muissa opinahjoissa. Eiku tsemppiä teille Aslakin kanssa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kannustuksesta :) Joo tuntuu tosiaan vähän joustamattomalta tämä, eikä voi ymmärtää että miks tällänen ratkaisu on tehty, kun tosiaan lemmikkikuvaus on suuri osa sitä mitä tulevaisuudessa ihmiset haluaa :D Ja kun omat tulevaisuuden haaveet on tälläset: minä kuvaisin studiossa sekä miljöössä koiria, tapahtumissa kuvaisin koiriin liittyen esim. agility..näyttelyt..ymymym. ja oon myös miettiny että mielelläni jotain "koirahoitolaa" joskus olisin pyörittämässä, joko töissä jonkun muun alaisena tai ihan itse pistäisin yrityksen pystyyn...katsoo nyt...haluisin ton koulun jälkeen lukea vielä koirapsykologiaa jotta olisin pystyisin omasta mielestäni tekemään täysillä tätä lemmikkikuvausta ja muuta...:D ja tämä koulu nyt tuntuu kaikki nuo haaveet murskaavan tuon yhden oppilaan takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eteenpäin vaan niinku mummo lumessa. Sisulla pärjää aika pitkälle. Ja kekseliäisyydellä, ellei opinahjo pysty muuttumaan. Harjoittele muuten näyttelykuvausta, sielläkin olis markkinarakoa. Mätsärissä voit aloittaa. Ja yrittäjyyssopinnot ovat myös kullanarvoisia.
      Tää meni nyt vähän opettajamaiseksi, mutta minkä mummo luonnolleen voi!

      Poista
  3. Joo tota näyttelykuvausta oon miettiny kans..mä vaan en oo ottanu selvää että saako noissa näyttelyissä kuvata koiria ilman että siitä ilmottaa jonnekkin tai kysyy kyseiseltä henkilöltä jonka koirasta sen kuvan on räpsässyt...:D pitää ottaa selvää. Meillä oli jo yrittäjyydestä hyvä kurssi ja kai niitä lisääkin saa ottaa jossainvaiheessa :) ja koululla on semmonen nuori yrittäjyys hanke että oppilaat saavat tienata 8500e ilman että menettää kelan tukiaan.. :) joten ensi vuonna meinasin mennä kokeilemaan sitäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttelyissä voi kuvata yksittäisiä koiria omistajan tai esittäjän luvalla ja yleiskuvia ihan vapaasti. Ovat varmaan otettuja, varsinkin jos meilaat sitten heillekin jonkin kuvan. Kivoja kuvia saa paitsi kehästä myös odottavista ja alueella liikkuvista koirista ja ihmisistä. Ota muistiin koiran tiedot, saatat tarvita niitä myöhemmin. Kehään ei saa mennä kuvaamaan eikä tuomarin työskentelyä häiritä. Valo-olosuhteet näyttelyissä ovat haastavia: sisällä on liian vähän ja tyhmän väristä, ulkona yleensä liikaakin ja väärästä suunnasta kehään nähden.
      Mätsärit ovat hyviä harjoittelupaikkoja, siellä on rennompaa.

      Poista
  4. joo, pitää rueta tuota harjottelemaan kans ! :) ja nyt kun menee noihin ekoihin mätsäreihin aslakin kans niin en taida kameraa ottaa mukaan, kun tulee vaan liikaa sitten samalle päivälle kun stressaa ja jännittää sitten sitä ekaa mätsäriäkin :)

    VastaaPoista